Hostel Pekarna

hostel_pekarna_maribor_slovenia_logo_white

Hostel Pekarna je zbirno mesto akcije Božiček za en dan

Dragi Božički za en dan, svoja darilca lahko prinesete na recepcijo Hostla Pekarna.

Tudi letos se je Hostel Pekarna pridružil akciji Božiček za en dan. Zbirno mesto, kamor lahko prinesete pripravljena mala darila z velike nasmehe, bo na recepciji Hostla Pekarna, v 2. nadstropju. (Ob železnici 16, 2000 Maribor).

Akcija zbiranja škatel traja od 8. do vključno 28. novembra 2023, zbirno mesto pa bo odprto vsak dan od 8. do 21. ure.

Vabljeni, da tudi vi postanete Božiček za en dan in darilce prinesete v Hostel Pekarna. Seznam sodelujočih otrok in več informacij o projektu je objavljenih tudi tukaj.

VEČ O AKCIJI BOŽIČEK ZA EN DAN

Akcija Božiček za en dan je popolnoma neprofiten projekt, izpeljan v celoti s strani prostovoljcev. Za projektom stoji Zavod 364 in skupina posameznikov, ki iz želje po ustvarjanju dobrega v svetu projekt vodi in v njem sodeluje na vseh nivojih.

Božiček za en dan je gibanje, ki s pravo mešanico ustvarjalnosti in humanosti ljudem nudi priložnost razdajanja. S kreativnostjo zapakirana škatla polna ljubezni in dobrote, malim nadobudnežem pričara nasmeh na obraz. Majhna škatla za VELIK nasmeh!

Akcija je nastala na pobudo in pod vodstvom Savine Goličnik, ko je na humanitarni odpravi v Južnoafriški republiki odkrila projekt Santa’s Shoebox in ga ob vrnitvi v domovino leta 2012 prvič izvedla kar iz dnevne sobe in prtljažnika osebnega avtomobila. Samo s pomočjo prijateljev nam je tako že prvo leto uspeli obdariti 225 otrok. Akcija je iz leta v leto rasla, že takoj naslednje leto smo s pomočjo vas, Božičkov, uspeli obdariti več kot 3.700 otrok, število Božičkov in obdarovanih pa še vsako leto narašča. V letu 2016 smo akcijo razširili še na socialno šibkejše starostnike, akcija pa je bila precej odmevna tudi na socialnih omrežjih in v medijih. V lanskem letu smo tako obdarili že več kot 13.000 otrok in starostnikov. V vseh letih skupaj smo podarili že več kot 90.000 vaših skrbno pripravljenih daril.

More posts